Charakteristika:
RAN PLUS Santoku nůž je určen nejen pro milovníky asijské kuchyně. Slovo „Santoku“ znamená v japonštině tři ctnosti nebo tři umění. Nůž Santoku s velmi širokou čepelí si totiž hravě poradí s krájením na nejtenčí plátky, krájením na kostky i sekáním. Velmi ostrá a hladká čepel krájí mimořádně dobře maso, ovoce i zeleninu tak, aby se maximálně zamezilo úniku šťávy.
Popis:
Čepel se skládá ze 69 vrstev damascénské oceli s enormně odolným jádrem z nerez oceli VG 10 o tvrdosti HRC 60-61. Čepel je ozdobena ručně tepaným logem.
Rukojeť je vyrobena z černé plátnové micarty, uvnitř s voskově odlévanou rukojetí z nerez oceli. Ergonomicky tvarovaná rukojeť z micarty se příjemně drží a mokrá neklouže. Konec rukojeti a záštita z nerez oceli 18/10 a pevné, odolné provedení zaručují vysokou trvanlivost. Koncovka rukojeti nože RAN PLUS je ozdobena ručně tepaným logem.
Použití a péče:
- Používejte nože pouze na krájecím prkénku, nejlépe ze dřeva či plastu.
- Nože nejsou určeny na krájení masa s kostí.
- Nepoužívejte nůž ani ke krájení mražených potravin.
- Nůž čistěte vlažnou, nikoliv horkou, vodou a jemným čistícím prostředkem.
- Nože nemyjte v myčce na nádobí.
- Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí.
RAN PLUS Santoku byl v německém nezávislém spotřebitelském testu čtyřikát za sebou vyhlášen nejlepším nožem na trhu.
Balení:
Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.