Akce Novinka Doprava zdarma
Kód: 34801 | Značka: Yaxell

Santoku nůž 165 mm

Neohodnoceno
2 690 Kč 2 990 Kč Sleva 10 % 2 690 Kč / 1 ks
Skladem

Univerzální nůž s širokou čepelí, vhodný pro krájení zeleniny, masa i ryb.

Délka čepele: 165 mm.

Japonský kuchyňský nůž z oceli MOVAX.

Vyrobeno v Japonsku.

Můžeme doručit do:
4.10.2024
Kategorie: HANA
Záruka: 20 let

Tři ctnosti

Santoku 小三徳 znamená v japonštině 3 ctnosti - maso, ryby, zelenina. Santoku nůž je univerzální nůž, který je schopný si prvotřídně poradit s krájením kusů masa, filetováním ryb i krájením zeleniny. Můžete s ním snadno krájet, plátkovat, kostkovat či řezat.

Vynikající čepel z oceli MOVAX

Středovou ocelí nožů HANA je jádro vyrobené z prvotřídní japonské nerezové oceli MOVAX, která je známá svou výjimečnou odolností a schopností udržet ostrost. Ocel MOVAX, složená z chromu, molybdenu a vanadu, dosahuje tvrdosti 58 HRC, což zajišťuje mimořádnou životnost čepele. Nože HANA využívají metodu výroby známou jako San Mai 三枚, při které jsou použity tři vrstvy oceli. Středová vrstva oceli MOVAX je z obou stran obklopena vrstvou vysoce kvalitní nerezové oceli, která je velmi houževnatá a funguje jako "arrestor" mikrotrhlinek vznikajících ve tvrdé středové oceli. Tím je čepel maximálně odolná proti ztrátě ostří a snižuje se riziko vylomení.

Luxusní rukojeť z dřeva Pakka

Rukojeť nožů HANA  je navržena tak, aby byla nejen esteticky přitažlivá, ale také funkční. Prémiově vypadající rukojeť ve tvaru osmiúhelníku je vyrobena z tmavě hnědého dřeva Pakka, které dosahuje dokonalého vyvážení a optimálního ovládání. Tento tradiční japonský design zajišťuje velmi pohodlnou manipulaci, což oceníte při každém použití.

Ideální volba pro váš první japonský nůž

Řada HANA  je ideální pro všechny, kteří chtějí zažít kvalitu japonských nožů Yaxell, aniž by museli utratit vysokou částku. Nože HANA jsou výrazně levnější než japonské nože z vrstvené damaškové oceli, což z nich dělá skvělou volbu pro začátečníky i zkušené kuchaře, kteří hledají vysoce kvalitní a cenově dostupné řešení.

Dokonalý řezný výkon a tradiční japonský vzhled

Japonské kuchyňské nože Hana jsou vyráběny ručně v Seki, městě s bohatou historií výroby japonských mečů a později také japonských nožů. Podobně jako japonské samurajské meče mají i nože HANA  na svém ručně broušeném ostří hamon 刃文 (vzor na čepeli nože způsobený kalením), což přidává na jejich autenticitě a kráse. Přidejte do své kuchyně kousek japonské tradice a mistrovství s noži HANA.

 

Použití a péče:

  • Používejte nože pouze na krájecím prkénku, nejlépe ze dřeva či plastu.
  • Nože nejsou určeny na krájení masa s kostí.
  • Nepoužívejte nůž ani ke krájení mražených potravin.
  • Nůž čistěte vlažnou, nikoliv horkou, vodou a jemným čistícím prostředkem.
  • Nože nemyjte v myčce na nádobí.
  • Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí.


Balení:

Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí.