Tři ctnosti
Santoku malý nůž 小三徳 je zmenšenou verzí klasického santoku. Díky kratší čepeli je nůž obratnější a nevyžaduje velkou zručnost. Santoku znamená v japonštině 3 ctnosti - maso, ryby, zelenina. Santoku nůž malý je univerzální nůž, který je schopný si prvotřídně poradit s krájením menších kusů masa, filetováním ryb i krájením zeleniny. Můžete s ním snadno krájet, plátkovat, kostkovat či řezat.
Vynikající čepel z oceli MOVAX
Středovou ocelí nožů HANA je jádro vyrobené z prvotřídní japonské nerezové oceli MOVAX, která je známá svou výjimečnou odolností a schopností udržet ostrost. Ocel MOVAX, složená z chromu, molybdenu a vanadu, dosahuje tvrdosti 58 HRC, což zajišťuje mimořádnou životnost čepele. Nože HANA využívají metodu výroby známou jako San Mai 三枚, při které jsou použity tři vrstvy oceli. Středová vrstva oceli MOVAX je z obou stran obklopena vrstvou vysoce kvalitní nerezové oceli, která je velmi houževnatá a funguje jako "arrestor" mikrotrhlinek vznikajících ve tvrdé středové oceli. Tím je čepel maximálně odolná proti ztrátě ostří a snižuje se riziko vylomení.
Luxusní rukojeť z dřeva Pakka
Rukojeť nožů HANA je navržena tak, aby byla nejen esteticky přitažlivá, ale také funkční. Prémiově vypadající rukojeť ve tvaru osmiúhelníku je vyrobena z tmavě hnědého dřeva Pakka, které dosahuje dokonalého vyvážení a optimálního ovládání. Tento tradiční japonský design zajišťuje velmi pohodlnou manipulaci, což oceníte při každém použití.
Ideální volba pro váš první japonský nůž
Řada HANA je ideální pro všechny, kteří chtějí zažít kvalitu japonských nožů Yaxell, aniž by museli utratit vysokou částku. Nože HANA jsou výrazně levnější než japonské nože z vrstvené damaškové oceli, což z nich dělá skvělou volbu pro začátečníky i zkušené kuchaře, kteří hledají vysoce kvalitní a cenově dostupné řešení.
Dokonalý řezný výkon a tradiční japonský vzhled
Japonské kuchyňské nože Hana jsou vyráběny ručně v Seki, městě s bohatou historií výroby japonských mečů a později také japonských nožů. Podobně jako japonské samurajské meče mají i nože HANA na svém ručně broušeném ostří hamon 刃文 (vzor na čepeli nože způsobený kalením), což přidává na jejich autenticitě a kráse. Přidejte do své kuchyně kousek japonské tradice a mistrovství s noži HANA.
Použití a péče:
- Používejte nože pouze na krájecím prkénku, nejlépe ze dřeva či plastu.
- Nože nejsou určeny na krájení masa s kostí.
- Nepoužívejte nůž ani ke krájení mražených potravin.
- Nůž čistěte vlažnou, nikoliv horkou, vodou a jemným čistícím prostředkem.
- Nože nemyjte v myčce na nádobí.
- Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí.
Balení:
Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.