Charakteristika:
Super GOU Ypsilon Kiritsuke, nůž s dlouhou čepelí a ostrou špičkou, stejně dobře slouží při přípravě zeleniny, tak při krájení plátků masa a ryb.
Kiritsuke je univerzální nůž pro přípravu tradiční japonské kuchyně. Kiritsuke znamená „rozřezaný“ - proto je v Japonsku tak oblíbený při porcování a přípravě sashimi (ostrá špička se zapíchne do ryby a jednoduše ji rozřízne).
Součástí dodávky nože je také speciální pouzdro z javorového dřeva.
Krásné a praktické pouzdro můžete použít na všechny nože Kiritsuke o délce čepele 200 mm.
Popis:
Čepel nože Yaxell Super GOU Ypsilon s jádrem z japonské SG2 mikrokarbidové práškové nerez oceli se skládá ze 193 vrstev měkké a tvrdé nerez oceli Prášková ocel obsahující hodně uhlíku je odolná proti korozi a má nebývalou tvrdost HRC 63. Na čepeli jsou ručně vytepané čtyři japonské znaky, které znamenají „Super GOU odvaha samuraje".
Rukojeť je vyrobena z černé plátnové micarty, což je nesmírně trvanlivý materiál z pryskyřice a plátna. Černá rukojeť doplněna dvěma červenými kroužky je ozdobena vloženým samurajským znakem, který je nejtradičnějším samurajským znakem v Japonsku.
Použití a péče:
- Používejte nože pouze na krájecím prkénku, nejlépe ze dřeva či plastu.
- Nože nejsou určeny na krájení masa s kostí.
- Nepoužívejte nůž ani ke krájení mražených potravin.
- Nůž čistěte vlažnou, nikoliv horkou, vodou a jemným čistícím prostředkem.
- Nože nemyjte v myčce na nádobí.
- Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí.
Balení:
Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.