Akce Novinka Doprava zdarma
Kód: 34816 | Značka: Yaxell

Filetovací nůž 150 mm

Neohodnoceno
2 240 Kč 2 490 Kč Sleva 10 % 2 240 Kč / 1 ks
Skladem

Filetovacího nůž určený pro krájení masa a filetování ryb.

Délka čepele: 150 mm

Japonský kuchyňský nůž z oceli MOVAX.

Vyrobeno v Japonsku

 
Můžeme doručit do:
4.10.2024
Kategorie: HANA
Záruka: 20 let

Krájení bez trhání a pilování

Filetovací nůž 刺身 se vyznačuje svou schopností vytvářet delikátní a tenké plátky. Jeho dlouhá, úzká čepel minimalizuje trhání nebo pilování masa a je ideální pro krájení nejen různých druhů masa a ryb, ale i větší zeleniny. Vyniká pružnější čepelí než ostatní nože, což umožňuje snadné krájení tenčích plátků. Filetovací nůž je obratnější než klasický kuchařský nůž, což ho činí ideálním pro preciznější úkoly, jako filetování ryby nebo vykosťování masa.

Vynikající čepel z oceli MOVAX

Středovou ocelí nožů HANA je jádro vyrobené z prvotřídní japonské nerezové oceli MOVAX, která je známá svou výjimečnou odolností a schopností udržet ostrost. Ocel MOVAX, složená z chromu, molybdenu a vanadu, dosahuje tvrdosti 58 HRC, což zajišťuje mimořádnou životnost čepele. Nože HANA využívají metodu výroby známou jako San Mai 三枚, při které jsou použity tři vrstvy oceli. Středová vrstva oceli MOVAX je z obou stran obklopena vrstvou vysoce kvalitní nerezové oceli, která je velmi houževnatá a funguje jako "arrestor" mikrotrhlinek vznikajících ve tvrdé středové oceli. Tím je čepel maximálně odolná proti ztrátě ostří a snižuje se riziko vylomení.

Luxusní rukojeť z dřeva Pakka

Rukojeť nožů HANA  je navržena tak, aby byla nejen esteticky přitažlivá, ale také funkční. Prémiově vypadající rukojeť ve tvaru osmiúhelníku je vyrobena z tmavě hnědého dřeva Pakka, které dosahuje dokonalého vyvážení a optimálního ovládání. Tento tradiční japonský design zajišťuje velmi pohodlnou manipulaci, což oceníte při každém použití.

Ideální volba pro váš první japonský nůž

Řada HANA  je ideální pro všechny, kteří chtějí zažít kvalitu japonských nožů Yaxell, aniž by museli utratit vysokou částku. Nože HANA jsou výrazně levnější než japonské nože z vrstvené damaškové oceli, což z nich dělá skvělou volbu pro začátečníky i zkušené kuchaře, kteří hledají vysoce kvalitní a cenově dostupné řešení.

Dokonalý řezný výkon a tradiční japonský vzhled

Japonské kuchyňské nože Hana jsou vyráběny ručně v Seki, městě s bohatou historií výroby japonských mečů a později také japonských nožů. Podobně jako japonské samurajské meče mají i nože HANA  na svém ručně broušeném ostří hamon 刃文 (vzor na čepeli nože způsobený kalením), což přidává na jejich autenticitě a kráse. Přidejte do své kuchyně kousek japonské tradice a mistrovství s noži HANA.

 

Použití a péče:

  • Používejte nože pouze na krájecím prkénku, nejlépe ze dřeva či plastu.
  • Nože nejsou určeny na krájení masa s kostí.
  • Nepoužívejte nůž ani ke krájení mražených potravin.
  • Nůž čistěte vlažnou, nikoliv horkou, vodou a jemným čistícím prostředkem.
  • Nože nemyjte v myčce na nádobí.
  • Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí.


Balení:

Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí.